Театър? Имате предвид магия?

Текстът е изработен от Светла и Рая от 11 А клас, 95 СОУ “Проф. Иван Шишманов”

Всяка година през април месец в град Благоевград се организира събитие за хляба, културата, традициите, производството и значението на хляба.Това събитие се представя чрез конкурси под името „За хляба наш..“. В този конкурс можеш да участваш чрез проект, есе, рисунка, приложно изкуство, сценично представяне , стихотворение и разказ включващи поговорки, предания, традиции, обичаи и др.
На 29.04.2014г. се проведе конкурса „За хляба наш..“ , в който за поредна година участваха ученици от 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов“ от 10, 11, 12 клас. Нашето участие в конкурса беше със сценично представяне, което ни донесе поредна спечелена награда. Освен това приготвихме погачи и някой от учениците участваха с есета на същата тема. Участието в един такъв конкурс е страхотно преживяване не само по време на представянето на сцената, а и престоя в един друг красив и малък град.
Тръпката започва още от събирането за репетициите в училище чак до представянето на сцена. Представянето на общ проект създаден от толкова много хора с общи усилия и вземането на награда е нерероятно усещане, че с общи усилия може да се постигне много. Едно подобно събитие е доказателство как ученици на различна възраст с различни интереси могат да се обединят и да направят нещо полезно. Цялата подготовка, пътуване и представяне носят много приятни и нови емоции.

Какво мога да добавя? Театърът е живот. Театърът е любов. Благодарни сме, че имаме възможност да се изявяваме и развиваме като творци. Защото няма нищо по-ценно от това, сам да създаваш цветовете на бъдещето си. А ние , от 11А и 12 А клас го правим,чрез театър! (((:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s